Terug
28-05-2021

SVE Group op zoek naar invulling bedrijventerrein Haarlem

(dit artikel is verschenen op 26 mei 2021 op Vastgoedjournaal.nl - door Sandra Lissenberg)

Het braakliggende RIDS terrein aan het Spaarne in Haarlem heeft een nieuwe eigenaar. Op de locatie met een oppervlakte van maar liefst 15.761 m2, was in het verleden een chemische fabriek (RIDS) gevestigd. Onlangs werd het terrein verkocht aan SVE Group. Zij zijn voornemens ervoor te zorgen dat deze plek wordt getransformeerd in een mooie zichtlocatie, zodanig dat een belangrijke entree van Haarlem een icoon rijker wordt.

Er zijn inmiddels serieuze gesprekken met potentiele afnemers van de locatie, maar er is nog niets definitief. Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot het zover is dus zeker nog melden. Het bestemmingsplan draagt de naam ‘Bedrijventerrein Waarderpolder’. De bestemming is dan ook bedrijventerrein.

Afvalzorg
Het perceel, direct na de Schoterbrug in de Waarderpolder, was voorheen in handen van Afvalzorg. Een ervaren speler in de afvalverwerkingsmarkt en beheer en nazorg van verontreinigde terreinen. In overleg met de gemeente heeft Afvalzorg de afgelopen jaren de grond gesaneerd waardoor hoogwaardige herontwikkeling van de locatie mogelijk werd.

De transactie is mede mogelijk gemaakt door Stepforward BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanpak van verontreinigde locaties. Door te bemiddelen in de aan- en verkoop en een goede afstemming tussen koper en verkoper te bewerkstelligen, krijgt deze locatie in de toekomst weer een nieuwe invulling.
 

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op