Terug
12-02-2021

Meet the Steppers: Femke van den Hondel

Wie zijn de mensen achter Stepforward? Wat drijft onze Steppers en hoe leuk is het eigenlijk om te werken voor zo’n jonge onderneming? De komende weken leren jullie ons team nog beter kennen. Deze keer Femke van den Hondel, onze junior vastgoedspecialist.

Femke, je bent nu een jaar werkzaam bij Stepforward. Wat doe jij precies op kantoor?
Ik ben begonnen als afstudeerstagiair Stepper, waar ik onderzoek heb gedaan naar het kansrijk ontwikkelen van Tiny Houses op verontreinigde grond. Verontreinigde locaties liggen vaak voor een lange tijd braak, wat zonde is, gezien de schaarste aan ontwikkellocaties en woningen. Tiny Houses kunnen hier een interessante (tijdelijke) oplossing voor zijn. Na het inleveren van mijn scriptie ben ik aan de slag gegaan als junior vastgoedspecialist. Nu ben ik ongeveer 7 maanden werkzaam bij Stepforward en al betrokken bij heel veel mooie projecten.
 

Wat is jouw achtergrond? Welke opleiding heb je bijvoorbeeld gedaan?

Ik heb de HBO bachelor Vastgoed & Makelaardij gedaan waar ik veel geleerd heb over de vastgoedwereld. Alle disciplines zijn hier aan bod gekomen zoals beleggen, projectontwikkeling, vastgoedmanagement en bouwkunde. Tijdens mijn opleiding heb ik diverse vastgoedvraagstukken onderzocht om een beeld te krijgen van de praktijk. Ik heb dus geen ‘bodem’-achtergrond, maar ook dit begin ik steeds meer onder de knie te krijgen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn dagen zijn heerlijk druk, maar ook heel divers. In de week heb ik diverse kennismakingen met potentiële opdrachtgevers, waar we nieuwe projecten tot ons krijgen en bespreken. Ik zoek dan de ins en outs van het project uit, beoordeel de locatie op subsidiemogelijkheden en laat hier de juiste mensen en partijen bij aan sluiten. Daarnaast ben ik altijd bezig met het zoeken en screenen van nieuwe locaties. Als ik op internet een oude autogarage, een failliet tankstation of een vervallen loods zie, dan zie ik dit als een kans. Ik vind het super leuk om te kijken naar een locatie wat wij hiervoor zouden kunnen betekenen en initiatieven te creëren. Je komt dagelijks de meest interessante locaties tegen bij Stepforward.

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op