Terug
17-02-2022

Rowdy's eerste weken bij Stepforward

De afgelopen weken waren gevuld met nieuwe indrukken voor Rowdy Baan. Als kersverse Stepper kwam hij, naar eigen zeggen, in een warm bad terecht en voelde hij zich al heel snel thuis binnen het team. Dat is natuurlijk mooi om te horen, maar waar is hij nou echt mee bezig? Een kort interview met de nieuwste aanvulling binnen ons team.


Hoi Rowdy, je bent nu een maandje bij ons aan de slag als junior bodemadviseur. Hoe bevalt het bij Stepforward?

Het is nog steeds allemaal wat nieuw. Ik heb af en toe het gevoel dat ik nog mijn draai moet vinden. Dat bedoel ik vooral op werkgebied, qua sfeer binnen het team zat het direct al goed. Ik heb mij vanaf dag één welkom gevoeld en werd zo goed opgevangen door iedereen. Werktechnisch is het veel nieuwe materie voor mij. Ik vind alles heel interessant en leer iedere dag nieuwe dingen. Dat is echt te gek!


Is je functie precies wat je ervan had verwacht?
 

Het is natuurlijk lastig om je van tevoren precies voor te stellen wat de functie inhoudt. Er zijn niet veel vergelijkbare banen in Nederland. Naar mijn weten wordt nergens anders de combinatie tussen bodem en ontwikkeling op dezelfde unieke manier benaderd als bij Stepforward. Dat maakt mijn baan echt bijzonder. Wat natuurlijk heel leuk is, maar soms ook een beetje zoeken naar mijn rol. Op het moment ondersteun ik het gehele bodemteam. Door met iedereen mee te lopen, verschillende opdrachten uit te voeren en mee te kijken pik ik overal wat mee. Iedere dag is anders. Af en toe gooien ze me in het diepe. Alleen maar goed, daar leer ik van.

Vertel, heb je al favoriete projecten?

Poeh, dat is nog best een moeilijke vraag want er gebeurt zoveel op dit moment. Er komen wekelijks nieuwe projecten bij. Ik vond het wel bijzonder om te zien wat we in Gouda hebben neergezet. De Fluwelenhof is het enige eigen ontwikkelproject van Stepforward. Dat van een voormalige verontreinigde locatie zoiets moois gemaakt kan worden geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. Nedstaal is een grote locatie die heel tof is om aan mee te mogen werken, omdat hier zoveel disciplines samenkomen. Datzelfde geldt voor Nieuw-Kralingen in Rotterdam. Alleen al vanwege de oppervlakte is dit een imposant project. En eigenlijk kan ik zo nog wel even doorgaan, stel me deze vraag anders over een half jaar nog eens!
 

Waar ben je op dit moment mee bezig, is er iets wat je bijzonder aanspreekt? Stepforward staat erom bekend de functies nogal ‘om’ de persoon heen te kleden in plaats van andersom.

Onlangs moest ik voor een collega overzichten maken voor een project, waarbij het doel was om te inventariseren hoeveel grond er op deze locatie gesaneerd moest worden. Op basis van deze inzichten konden we de berekeningen maken. Een flinke uitdaging, maar dat vond ik heel leuk om te doen. Mijn enthousiasme is opgevallen, want as we speak wordt er gezocht naar een opleiding die ik kan volgen om dit specialisme verder te ontwikkelen. Uiteraard kon ik niet wachten dus ik ben alvast begonnen met YouTube filmpjes kijken over het programma waarin we gaan werken. Tsja, je bent digital native van Generatie Z of je bent het niet. ;-)

Met name voor Nieuw Kralingen ben ik ook iedere week bezig met het rapporteren van een bodemnotitie. Dit was voor mij volkomen nieuw, maar met hulp van mijn collega’s kreeg ik het al snel in de vingers. Ze nemen mij mee in het proces, laten zien waar ik noodzakelijke informatie kan vinden en geven inhoudelijke feedback. Erg leuk om dit op te mogen pakken!

Hoe gaat het met je collega’s, zijn ze een beetje aardig voor je?

De werksfeer is wel bijzonder hoor, dat heb ik bij andere werkgevers nooit zo ervaren. In de meest positieve zin mogelijk. Iedereen staat voor elkaar klaar, zonder bemoeierig te zijn ofzo. We werken hard, maar er is ook voldoende ruimte voor een grapje. Je merkt gewoon dat hier de juiste mensen op de juiste plek zitten. Alle expertises zijn vertegenwoordigd en iedereen doet waar hij of zij goed in is. Dat werkt niet alleen prettig, maar daardoor is er ook -ondanks de drukte- een bepaalde rust. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om hier te komen werken. Ik zit hier helemaal op mijn plek!
 


Rowdy Baan - junior bodemadviseur Stepforward 

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op