Stepforward aan de slag voor Feyenoord City

Projectdatum
12-09-2019
Categorie
Begeleiding
Terug

Stepforward aan de slag voor Feyenoord City

Eerder dit jaar heeft de gemeente Rotterdam een overeenkomst gesloten met Stadion Feijenoord en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, waarin de drie partijen de beoogde samenwerking vormgeven. Een grote stap in de ontwikkeling van het zo veel besproken plan voor Feyenoord City op Rotterdam Zuid.

Stepforward

Stepforward zal in opdracht van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas in samenwerking met o.a. Heijmans de komende jaren ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van Feyenoord City. De eerste fase van Feyenoord City omvat ruim 1.200 woningen, 41.750 m2 overig vastgoed, het nieuwe stadion en faciliteiten voor circa 2.250 parkeerplaatsen. En dat allemaal binnen de ring! De eerste bouwactiviteiten worden verwacht in 2021.

OMA

Architectenbureau OMA, bekend van projecten als De Rotterdam, het Nhow Amsterdam RAI en Seattle Public Library, werkt nu in opdracht van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas aan het masterplan. Dit plan zal deze zomer als basis voor het bestemmingsplan moeten worden vastgesteld. Ook is de stichting bezig met de verwerving van gronden en panden die nodig zijn voor de realisatie van de plannen.

Naar verwachting zal eind dit jaar het bestemmingsplan voor Feyenoord City ter visie worden gelegd worden, net als de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion.