Bouwplannen in het Brabantse

Projectdatum
10-05-2021
Bakkersland Breda
Terug

Bouwplannen in het Brabantse

Aan de Ettensebaan in Breda, kwam afgelopen april een einde aan een stukje jarenlange bakkershistorie. Waar in december nog de laatste broden van bakkerij Borgesius uit de oven kwamen, is momenteel een lege fabriekshal te vinden. De fabriek zal hopelijk plaatsmaken voor de bouw van woningen, het project verkeert momenteel nog in de verkenningsfase. De locatie ligt op een steenworp afstand van een ander project waar Stepforward bij betrokken is: het voormalige Nibb-it terrein
 
In opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling en Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. is Stepforward gevraagd om de kansen en risico’s voor deze locatie te onderzoeken met betrekking tot de verontreiniging, het bouwrijp maken en het uitzoeken van de saneringsmogelijkheden. Daarnaast wordt er gekeken of de saneringskosten eventueel afgekocht kunnen worden, waardoor de eigenaar van de risico’s af is. 
 
Het gebied in Breda, dat in de regio ‘stedelijk west’ wordt genoemd, is hard op weg om samen met de spoorzone de belangrijkste bouwlocatie van de stad te worden. Een mooie stap voor Breda, die van plan is om uiteindelijk 6000 woningen te bouwen in de komende jaren. Perfect voorbeeld van hoe verontreinigde locaties écht kansen bieden om onze woningnood op te lossen!