Terug
16-11-2017

Wijzigingen in de Bedrijvenregeling

Onlangs informeerden wij je al over de Bedrijvenregeling. Deze regeling is in het leven geroepen om eigenaren of erpachters van in gebruik zijnde (en blijvende) bedrijfsterreinen met een bodemvervuiling, tegemoet te komen. De subsidie kan onder bepaalde voorwaarden worden aangevraagd. Om de saneringen op deze terreinen te versnellen, heeft de overheid de regeling verruimd. De belangrijkste wijzigingen, die per 1 juli 2017 zijn ingegaan, vind je hieronder.

Welke bedrijven kunnen deze subsidie ontvangen?
De subsidie is bedoelt voor eigenaren of erpachters van in gebruik zijnde en blijvende bedrijfsterreinen.

Belangrijkste wijzigingen met ingang van juli 2017.
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een termijn vastgesteld waarbinnen de sanering moet plaats vinden. Dit betekent dat om aanspraak te maken op de regeling adequate actie noodzakelijk is, daar een saneringstraject soms enkele jaren in beslag kan nemen.     

  • Vóór 1 januari 2024 dient een saneringsplan of BUS-melding te zijn ingediend.
  • Vóór 1 januari 2025 dient de subsidieanvraag te hebben plaatsgevonden.
  • Vóór 1 januari 2030 dient de sanering te zijn afgerond en de subsidievaststelling te zijn ingediend. Na 2030 worden verzoeken tot uitkering van subsidie niet meer in behandeling genomen. 

Daarnaast zijn de regels voor het ontvangen van de subsidie en een eventueel voorschot verruimd. Indien nodig mag de sanering ook in fases worden uitgevoerd. Daarnaast kun je nu ook aanspraak maken op de regeling wanneer er een bestemmingswijziging plaatsvindt. Gaan er bijvoorbeeld woningen gebouwd worden op het voormalige bedrijventerrein? Dan kun je hier nu ook subsidie op krijgen.

De hoogte van de subsidie blijft wel afgestemd op de voortzetting van de functie bedrijfsterrein. Terreinen met een grootschalige grondwaterverontreiniging kunnen aanspraak maken op de regeling onder bepaalde voorwaarden. Daarnaast kan de monitoring of langdurige sanering worden overgedragen aan de overheid of andere instantie.

Meer weten?
Stepforward is gespecialiseerd in de aanvraag van subsidies zoals de Bedrijvenregeling. Het kan best overweldigend zijn om hier zonder specifieke kennis aanspraak op te maken. Wij ondersteunen je dan ook graag in dit proces. Maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat we in jouw situatie kunnen betekenen. 

 

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op