Terug
07-11-2019

Meet the Steppers: Larissa Jansen

Wie zijn de mensen achter Stepforward? Wat drijft onze Steppers en hoe leuk is het eigenlijk om te werken voor zo’n jonge onderneming? De komende weken leren jullie ons team nog beter kennen. Deze keer Larissa Jansen, onze officemanager. 

Larissa, je bent alweer een tijdje werkzaam bij Stepforward. Wat doe jij precies op kantoor?
Mijn functie is officemanager, maar ik noem mijzelf de spin in het web. Ik verzorg echt alles op kantoor. Daarnaast ben ik de rechterhand van Stefan. Dit houdt in dat ik zijn agenda bijhoud en alles regel wat hij nodig heeft. Heel divers dus! Daarnaast heb ik verschillende secretariële werkzaamheden, ik notuleer bij vergaderingen, beheer meerdere mailaccounts en maak projecten aan. Ook alle bedankjes, (zakelijke) lunches en uitjes van ons kantoor worden door mij verzorgd. Als je mij vraagt wat ik van bovenstaande het leukste vind om te doen, kan ik gewoon niet kiezen. Wat dat betreft heb ik geluk, ik mag dagelijks werk doen waar ik superblij van word.

Wat is jouw achtergrond? Welke opleiding heb je bijvoorbeeld gedaan?
Ik heb een MHBO-opleiding Officemanager/Managementassistent gevolgd. Deze studie heb ik in een jaar tijd afgerond. Ik heb deelcertificaten behaald in notuleren, agendabeheer, het gehele officepakket etc. Voordat ik bij Stepforward werkte, had ik mijn eigen schoonheidssalon. De eerste jaren heb ik deze banen zelfs gecombineerd. Na de geboorte van mijn dochtertje Lina ben ik met mijn salon gestopt. Mijn hart ligt bij Stepforward!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn dagen zijn vooral heel druk, maar daardoor ook heel divers. Gedurende de dag wordt mij van alles gevraagd. Daarom weet ik eigenlijk nooit van tevoren hoe mijn dag eruit gaat zien. Ik moet snel kunnen schakelen. Continue dingen oplossen en regelen. Als gastvrouw ben ik het eerste aanspreekpunt op kantoor. Ik ontvang gasten en neem de telefoon op, maar beheer bijvoorbeeld ook ons algemene mailadres. De eerste indruk die mensen van ons bedrijf krijgen is belangrijk. Dit moet positief zijn. Hier zet ik mij dan ook voor in.

Wat maakt werken bij Stepforward zo leuk?
We zijn een klein, maar heel goed op elkaar ingespeeld team. Iedereen helpt elkaar. Er is niet snel iemand iets te veel. Mijn werkzaamheden passen goed bij me, dat zorgt ervoor dat ik mijn baan met heel veel plezier uitvoer. De ondersteunende rol past mij goed, ik vind het fijn om anderen te helpen. In dat opzicht ben ik heel zorgzaam. Er is hier altijd ruimte voor een geintje, dat maakt het heel gezellig. Ik werk veel samen met Stefan, onze directeur. Ik zie hem niet als baas, zo gedraagt hij zich ook niet. Natuurlijk zijn er verwachtingen, maar hij ziet zichzelf als een van ons. Gewoon zoals hij is. Als hij je kan helpen doet hij dat. Dat werkt heel fijn en zorgt voor een positieve teamspirit. Maar eigenlijk draagt iedereen zijn steentje hieraan bij. Ik ben gewoon heel erg trots op ons hele team!

Heb je nog toekomstdromen?
Mijn baan is nu goed te combineren met mijn gezinsleven. Dat is mij heel veel waard. Ik hoop in de toekomst nog een paar kindjes te krijgen, een groot gezin is mijn droom. En ik hoop nog door te groeien in mijn werk bij Stepforward! 

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op