Terug
01-09-2022

Een interview met projectcoördinator Eric van Zomeren

Nog geen jaar in dienst en jezelf al onmisbaar maken binnen een team. Dat is een kunst op zichzelf, maar Eric van Zomeren draait hier zijn hand niet voor om. Als projectcoördinator bij Stepforward voelt hij zich helemaal op zijn plek. En dat is zichtbaar. In de uitvoering van zijn werk, de bevlogenheid waarmee hij hierover vertelt en de mate waarin hij geliefd is door zijn collega’s. Meet Eric!

De spin in het web van nieuwe locaties en lopende projecten. Dit is hoe Eric zijn functie als projectcoördinator omschrijft. Hij brengt niet alleen nieuwe projecten in kaart, maar is ook actief in de acquisitie. Een onderdeel dat tot voor kort nog niet volledig verweven was in het bedrijfsmodel van Stepforward. Niet uit onwil, maar simpelweg omdat er al een enorme hoeveelheid locaties tot het bedrijf kwam.


Kun je hier iets meer over vertellen, Eric?

Het is de bedoeling dat we in de toekomst actiever zelf op zoek gaan naar nieuwe locaties. Tot nu toe is dit nog niet nodig geweest. Er komt nog steeds voldoende tot ons via bijvoorbeeld ontwikkelaars, aannemers en verschillende overheden. Maar je wilt ook voorbereid zijn op de toekomst en een stukje regie in handen nemen. Daarnaast vinden we het vooral ook ontzettend leuk om zelf op zoek te gaan naar passende locaties die wij een nieuwe bestemming kunnen geven.
 

Dat begrijp ik! Wat gebeurt er als een nieuwe locatie binnenkomt?

 
De stukken die we binnenkrijgen over een locatie nemen we eerst met elkaar door. Zo krijgen we gevoel bij de situatie op de betreffende locatie en overleggen we met ons bodemteam wat wij eventueel kunnen betekenen. Ik ben vaak aanwezig bij de kennismakingsgesprekken met nieuwe klanten. In het voortraject ben ik het eerste aanspreekpunt. Met ons team gaan we vervolgens actief aan de slag om met een gericht plan onze klant zoveel mogelijk te ontzorgen. We houden altijd rekening met de wens van de klant. Dat betekent dat we soms alleen een bodemonderzoek organiseren of de subsidiemogelijkheden van de locatie in kaart brengen. Op veel projecten zijn we ondersteunend op het gebied van sloop, civiel en bouwrijp maken van de locatie. Hierin nemen wij het bodemrisico vaak volledig voor onze rekening, waardoor een succesvolle businesscase tot stand kan komen. We streven ernaar om de oplossing voor de verontreinigingssituatie zo goed mogelijk af te stemmen op de ontwikkeling. Dat zijn mooie uitdagingen.
 

Klinkt echt heel tof. Wat doe je allemaal nog meer?

Zodra een project van start gaat, houd ik de voortgang hiervan in de gaten. Ik ben bij alle technische en commerciële gesprekken aanwezig, zodat ik actief op en bij het project betrokken blijf. Ik houd rekening met de tijdsdruk, breng waar nodig structuur aan en help mijn bodemcollega’s waar nodig op het gebied van planning en voortgang. Zo ben ik eigenlijk actief en heel breed bij onze projecten betrokken.
 

Waar kom je nou iedere ochtend je bed voor uit? Wat maakt je werk zo leuk?

Wat ik als het meest motiverend ervaar, is het feit dat ik met iedereen binnen ons bedrijf te maken heb. Van directie tot onze adviseurs en alle staffuncties. Dit maakt mijn werk zo leuk en veelzijdig. Ook op klantniveau zit je met de meest uiteenlopende soorten mensen aan tafel. Ieder project heeft z’n eigen verhaal, waardoor je continue uitgedaagd wordt. Ik heb eigenlijk de mogelijkheid gekregen om mijn functie zelf te vormen en breder te trekken. Het is echt om mij heen gevormd. Dat is wel heel typerend voor Stepforward, want ditzelfde herken ik bij mijn collega’s.
 

Wat heb je eigenlijk gedaan voor je bij Stepforward kwam werken?

Ik heb als planner gewerkt voor een productiebedrijf. De ervaring die ik daar heb opgedaan komt nog steeds van pas in mijn huidige functie als projectcoördinator. Daarnaast ben ik werkvoorbereider geweest binnen een prefab bedrijf. In beiden functies zat ik altijd aan het einde van een traject. Dat is nu wel anders, nu ben ik juist bij de start betrokken. Erg leuk, dit past ook meer bij mij. Alles wat ik heb geleerd en meegemaakt, komt nu samen in deze functie. Dat is wel bijzonder. En je blijft altijd nog leren.


Wat maakt werken bij Stepforward voor jou bijzonder?

We hebben geen ‘eigen’ projecten bij Stepforward. We pakken het samen op. Er zijn geen eilandjes, het is een team effort. De kennis die we met elkaar in huis hebben is waanzinnig en zorgt ervoor dat we projecten breed op kunnen pakken. We kunnen klanten van begin tot eind van en een project adviseren. Ik zie Stepforward dan ook als een groep professionals die naast de klant staat. We proberen de klant vanaf het eerste moment te begrijpen, we denken mee, we ondersteunen en zijn eerlijk, wat de haalbaarheid van een project vergroot. Wat wij doen heeft zo’n toegevoegde waarde, daar ben ik trots op.

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op