Terug

Afkoop bouwrijp maken

Een kavel moet bouwrijp zijn voor er kan worden gestart met nieuwbouwwerkzaamheden. Bij de aankoop van een kavel of herontwikkeling op een locatie, is het belangrijk om al in een vroeg stadium na te denken over de staat van de grond. Wat houdt het nou eigenlijk in, dat bouwrijp maken van een kavel? Kortweg betekent het dat een bouwterrein vrij is van obstakels, dat de grond schoon is en de nodige voorzieningen (nutsvoorzieningen, wegen) aanwezig zijn. De sanering zal dus altijd plaats moeten vinden voordat een kavel bouwrijp wordt verklaard. Het kan ook voorkomen dat er sloopwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, als er bijvoorbeeld nog een oud pand op het kavel staat. De juiste afstemming van sloop bij verontreiniging is van groot belang om risico’s in te perken, maar ook om een win-win situatie te creëren.

Bouwrijp maken
Daarna wordt de grond eventueel opgehoogd, verbeterd en vlak gemaakt. Denk ook aan begroeiing zoals bomen en struiken die verwijderd moeten worden. De bouwer moet bij aanvang van het project direct kunnen starten met de bouw. Hierbij hoort een goede bereikbaarheid, geschiktheidsverklaring en afwezigheid van obstakels.

Goede planning
Als een kavel niet op tijd bouwrijp is gemaakt, kan dit voor veel onvoorziene kosten en vertraging in het bouwproces zorgen. Het behoeft dan ook een goede planning! Overzie je de situatie niet meer, heb je geen zin of tijd om alles te organiseren, betreft het een complexe locatie of wil je geen onnodige risico’s lopen?

Bouwrijp opleveren voor een fixed price
Naast dat Stepforward je kan begeleiden tijdens het proces van bouwrijp maken, kunnen wij ook voor een fixed prijs de verontreinigde locatie bouwrijp aan je opleveren. Hierbij worden alle verplichtingen rondom de sanering overgenomen evenals de sloop en loop je zelf dus geen enkel risico. Van te voren spreken we een vaste prijs af, waarna je pas weer naar de locatie om hoeft te kijken wanneer deze schoon en gereed is om ontwikkeld te worden.

Wij hebben een uitgebreid netwerk met gedegen partners waarmee wij gezamenlijk zorgen dat jouw locatie zo snel en soepel mogelijk bouwrijp wordt gemaakt. Zo kun jij je richten op andere belangrijke zaken!

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op